Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. januar 2001 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 29. januar kl 19.30
Puls

Jenteklining på fest

Det er en klar trend blant heterofile unge jenter at de heller kliner med hverandre enn med gutta når de tar seg en fest. Dette fenomenet skal det handle om i kveldens Puls, som også tar for seg det bakteriehemmende stoffet triklosan

I Puls i kveld får vi et innblikk i en ungdomskultur som trolig er totalt ukjent for de fleste foreldre, nemlig at jentene kliner med hverandre. Puls ble med på fest og fikk jentenes svar på hvorfor de velger venninnen fremfor gutta.

Helsefarlig stoff
Som aldri før kjøper vi såper, deodoranter og tannkremer som skal beskytte oss mot all slags bakterier. Produktene inneholder det bakteriehemmende stoffet triklosan. Men hvor sunt er det egentlig, spør kveldens Puls som også tar oss med på ungdomsfest.

Norske helsemyndigheter frykter at triklosan og lignende stoffer kan gjøre oss til lett bytte for farlige bakterier. Nyere viten viser nemlig at triklosan kan skape antibiotikaresistente bakterier.

Triklosan finnes i alt fra tannkremer, håndsåper og deodoranter til vaskekluter og treningstøy. I kveldens Puls spør programleder Helene Sandvig hvorfor disse produktene ikke fjernes fra norske butikkhyller hvis de er en trussel mot helsa vår.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/


Bilde
Hel ene Sandvig leder suksessprogrammet Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)