Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. juni 2005 kl 00.15 David Bowies godtepose

Klassikere fra rockens kameleon

David Bowie presenterer flere av sine største hits i konsert fra Dublin.
David Bowie presenterer flere av sine største hits i konsert fra Dublin.
David Bowie har ikke alltid vært like glad i de klassiske låtene sine. Faktisk har han lagt dem til side for godt – to ganger. Siste gang var i 1990. Men i konserten i Dublin går David Bowie tilbake til sine teatralske røtter, og presenterer et audiovisuelt show med store skjermer og malte trær, "men beklagelig nok ingen elefanter", ifølge sjefen sjøl.

Konserten starter med "Rebel, rebel", og etterpå får vi høre den ene store låten etter den andre fra den store artistens allsidige karriere: "Life on Mars?", "Ziggy Stardust", "Changes", "All the Young Dudes", "China Girl", "Be My Wife" og "Ashes to Ashes". Bandet inkluderer Bowie-legender som Mike Garson på piano og Earl Slick på gitar.

Kameleonen
David Bowie blir ikke kalt kameleon bare på grunn av sine skiftende musikktyper, men også for trendene han har fulgt når det gjelder kunstnerisk uttrykk, klær og rollefigurer. Den mest spennende kreasjonen kom i 1972, da "Ziggy Stardust" feide inn i pop-verdenen som et av de mest spektakulære og nyskapende rockeshowene til dags dato, og la grunnlaget for myten om superstjernen David Bowie.

Han har også vært skuespiller på Broadway og i flere filmer, han har fortalt eventyret "Peter og ulven" med The Philadelphia Orchestra og han har produsert plater og skrevet musikk for andre artister.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk produksjon (2003)
Originaltittel: "David Bowie, A Reality Tour 2003 Live from Dublin"
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78