Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 20. september 2008 kl 07.35 Under samme himmel

Gudstro blant psykisk utviklingshemmede

Tor Heine Rosdahl (foto: Merkesteinane).
Tor Heine Rosdahl (foto: Merkesteinane).
Jesus er veldig snill og følger med meg hver eneste dag! Det sier Tor Heine Rosdahl, som har Williams syndrom.

Hør Under samme himmel 20.09.08

- Det er veldig viktig å be til Jesus. Jeg ber både når jeg har det bra og vanskelig. Jeg ber klokka halv ett om natta, for da har sjela mi roet seg, sier han. Han har også gjort seg opp en mening om hva som skjer etter døden.

- Jeg blir til engel med to vinger på ryggen. Som engel skal jeg være snill mot andre, og dra på besøk til mennesker som trenger hjelp, sier Tor Heine Rosdahl.

- Vi såkalte "normale" har en plikt til å ta tro på Gud blant psykisk utviklingshemmede på alvor. Dette handler om respekt, og gudstro handler om å ta et helt menneske på alvor, sier Jostein Bjørndal fra Volda, en av kameratene til Tor Heine Rosdahl.

Begge er med i popgruppa "Merkesteinane", som har musikere med en psykisk utviklingshemming. Pop-gruppa Merkesteinane ble landskjent for to år siden gjennom kinofilmen "It’s hard to be a rockn’ roller".

Du kan høre Tor Heine Rosdahl og Jostein Bjørndal i samtale med Kjetil Lillesæter lørdag kl. 07.35 i NRK P1.

Kl. 07.55: I programmet "Under samme himmel" hører du også Kristin Aase. I programposten Ord for dagen spør hun: Hvordan er det med respekten din for mennesker som har havnet på skråplanet?


LENKER
  • Hør Under samme himmel 20.09.08