Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. mai 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Klanen

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures) 012.jpg
New York-damen Ann Lawson er av irsk herkomst, og en dag inviterer hun sin kjæreste Malcolm Bryce med seg på en middag med familien. Alle oppfører seg som om de var medlem av en klan, og den stakkars nykommeren som ikke kjenner miljøet, føler seg helt utenfor.

Senere på kvelden havner Lawson og Bryce i en krangel på en bar, og samme natt blir Lawson funnet ihjelkjørt et annet sted i byen. En bil har kjørt over henne flere ganger.

Påtagelig tyveri
Goren og Eames oppsøker baren Lawson og Bryce var på for å finne ut mer om deres besøk der. Underveis i etterforskningen oppdager de at Bryce hadde meldt bilen sin stjålet samme dag som drapet skjedde.

Krøll på linjen?
Da det viser seg at Ann Lawson arbeider med rehabilitering av ungdomskriminelle, føler Goren og Eames at de har et spor. Snart kommer de under vær med at Bryces sønn var en av hennes klienter.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Graansha"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no