Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mai 2006 kl 20.00 Nakne fakta om mann og kvinne

Kirsten giftekniv

Forskere mener å kunne bevise at man blir tiltrukket av likheter hos det andre kjønn. Foto: BBC
Forskere mener å kunne bevise at man blir tiltrukket av likheter hos det andre kjønn. Foto: BBC
Førsteinntrykket teller – en mann bestemmer om han er tiltrukket av en kvinne i løpet av tre sekunder. En kvinne bruker fire minutter! Kunsten er å kunne forutse om man passer sammen. Tiltrekker motsetninger hverandre? Eller likheter?

I det andre programmet av "Nakne fakta om mann og kvinne" gjør forskerne et banebrytende eksperiment. De tester teorier om gjensidig tiltrekning på 100 single menn og kvinner. De analyserer hvert ansiktstrekk og hver kroppsdel på testpersonene samt den psykologiske og sosiale profilen deres. Ut fra dette materialet vil man kan kunne utpeke en rekke sentrale tegn på seksuell kjemi mellom kjønnene.

Beth Eaglund (32) jakter på kjærligheten. Hun har satt seg fore å finne en ektemann, men etter fire år med "speed-dating" og nettmøter står hun uten noen mann. Peter Kerr er en 37 år gammel lærer som aldri klarer helt å komme videre fra "vennskaps"-nivået. Kan forskerne finne dem en ideell partner ved hjelp av vitenskapen?

Om serien
Alle vet at menn og kvinner er ulike – men rent bortsett fra de åpenbare fysiske forskjellene – hva betyr det egentlig i det daglige? Er hjernen koblet slik at man enten tenker som en mann eller som en kvinne? Og er kvinner mer pratsomme og menn mindre følsomme?

"Nakne fakta om mann og kvinne" ser nærmere på nye teorier om hvordan kjønnsforskjeller påvirker alt fra kommunikasjon til forplantning.

Serien er basert på en test hvor 100 single briter deltar.


Britisk dokumentarserie 2005
Produsert av: BBC
Originaltittel: Secrets of the Sexes
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no