Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. april 2009 kl 23.15 Lydverket

Lydverket møter Bono!

U2.(Foto: Anton Corbijn)
U2.(Foto: Anton Corbijn)
Med "No Lines On The Horizon" er verdens største band nok en gang klare til å fokusere på musikk - i stedet for politikk. Lydverket har gjort et eksklusivt intervju med U2s Bono og Adam Clayton!

U2 gikk rett til topps på VGs albumliste uka etter plateslipp, og det til tross for at Norge er landet som har gitt platen mest varierte anmeldelser.

Lydverket har møtt Bono og Adam Clayton i Fez i Marokko – hvor store deler av det nye albumet ble spilt inn og hvor bandet igjen har samlet seg for å spille inn ny musikkvideo.

Nytt liv for Datarock
Tidlig på 2000-tallet var Datarock bandet ingen ville gi platekontrakt. Men takket være et unikt lydbilde, gjenkjennelige røde gymdrakter og forrykende livekonserter ble bergenserne noe av det heteste på den internasjonale musikkscenen.

Datarock har gjort det meste selv og har de siste årene spilt 500 konserter i mer enn 30 land, fått låtene sine plassert i TV-spill, Cola- og Apple-reklamer, filmer og tv-serier.

Men det store platesalget har uteblitt. Det håper frontmann Fredrik Saroea skal endre seg når de nå endelig har oppfølgeren klar, og et stort plateselskap i ryggen som er villige til å satse millioner på lanseringen.

Lydverket ble med Datarock på deres aller første konsert med nytt låtmateriale, og møtte en ærlig Fredrik Saroea som snakker ut om forventningspress, image og følelser rundt "det vanskelige andrealbumet ".

Om Lydverket
Lydverket er NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Programleder er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Lydverket