Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. januar 2001 kl 19.30 Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforskar Vestlandet

Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforsk

NRK2 mandag 8. januar kl 19.30
Flo, fjell og fjære (1:6)

Ekstremsport med Jostein Flo

Med kajakktur ned ville fossestryk, fjellklatring, brevandring, skiseiling, bølgesurfing og rafting debuterer Jostein Flo som programleder på NRK. Fotballskoene er midlertidig lagt på hylla. Fottøyet er tilpasset den ville Vestlandsnaturen.

- Men i ungdommen hadde jeg høydeskrekk og var litt pysete i selskap med de eldre brødrene mine i fjellheimen, sier Jostein Flo. Derfor var han litt skeptisk da NRK ønsket ham som programleder og utøver i seks programmer. Men Flo sa ja, og det er ikke småtterier han har tatt på seg: klatring i Store Skagadølstind i Jotunheimen, elverafting på Voss, skiseiling på Finse og bølgesurfing ved Stadhavet for å nevne noe.

På tur rundt på Vestlandet
Formålet med programserien er å vise fram ulike ekstremsportaktiviteter på Vestlandet, en reise på Vestlandet kombinert med en ekstrem opplevelse. Serien er bygget opp slik at Jostein Flo reiser rundt på Vestlandet til de stedene der disse aktivitetene foregår. Med seg på turen har han fra tre til seks ulike aktører, alle eksperter innenfor sine aktiviteter.

Det er første gang NRK Sogn og Fjordane står bak en så tung produksjon. Opptaksstaben har bestått av to personer, Torje Bjellaas og Rolf Sanne-Gundersen. De to programskaperne har satset på det ekte, og har vært med aktørene overalt, også til topps på Storen, Lodalskåpa, i elva og andre steder. Det er ikke brukt helikopter eller andre hjelpemidler for å komme til topps.

Første program
I det første programmet i kveld skal vi til Stryn, Flos hjemkommune. Her skal vi være med på bre- og istur til Lodalskåpa. Dette er Jostein Flos første tur med sko på beina over 1000 meter. Lodalskåpa er det høyeste punktet på Jostedalsbreen, 2083 meter over havet. Det ble en anstrengende tur for Flo, som fortsatt sliter med høydeskrekk.

Det blir også en tur på blåisen, altså skikkelig isklatring. Det skjer på Bergsetbreen, en annen arm av Jostedalsbreen. Turen til Flo går fra Bødalssætra til Lodalskåpa og videre til Skålatårnet.

Jostein Flo
Jostein er 36 år, far til to små (Kasper og Frida) og samboer med Trine Grung. Han spiller fotball på Strømsgodset, og rykket opp i Eliteserien i år. Flo er ekspertkommentator i NRK, først og fremst i radiosporten, men også på tv. Han har aldri før vært programleder for et tv-program.

NRK2 mandag kl 19.30
NRK1 torsdag kl 22.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Sogn og Fjordane
Programleder Jostein Flo
Ved Torje Bjellaas (foto) og Rolf Sanne- Gundersen (prosjektleder)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Jostein Flo på isklatring i Jostedalsbreen (Foto: Tore Bjellaas)
2. Jostein Flo sammen med teamet (Foto Tore Bejllaas)
3. Som ovenfor
4. Logo