Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 2004 kl 21.40 Kroppen min

Nakent møte med kvinne og hennes kropp


"Kroppen min" byr på et nakent møte med regissør Margreth Olins kropp og selvbilde. (Foto: Kim Hiorthøy/Speranza Film)
I denne prisbelønte norske dokumentarfilmen er Margreth Olin både manusforfatter, regissør og objektet foran kamera. Hun kler seg naken og forteller en historie som er både enkel og svært komplisert: Om å være seg selv.

Det begynte da Olin var fem år og hørte hvordan en av mors venninner omtalte føttene hennes. De var altfor klumpete, og hun ville aldri kunne gå i høye hæler. Siden var det andre deler av kroppen som ble utsatt for ubetenksomme kommentarer som satt igjen lenge etter at de ble sagt.

I "Kroppen min" forteller Olin om en oppvekst med kroniske magesmerter fordi hun alltid holdt magen inn, og hvordan medsøstres skånselløse syn på hverandres figurer og framtoning former liv og selvbilde. Derimot er det menn som får ros av Olin for å ha lært henne å bli glad i seg selv igjen. Men fortsatt smiler hun med munnen halvt sammenknepet etter en tannleges latterliggjøring av overbittet hennes.

Prisbelønt
"Kroppen min" har vunnet priser både i Norge og utlandet, og mottok blant annet prisen for beste norske dokumentarfilm under Amanda-festivalen i Haugesund i 2002. Dokumentarfilmen har blitt vist på mer enn 30 festivaler, både i inn- og utland.

Norsk dokumentarfilm fra 2002
Regi: Margreth Olin
Produsent: Thomas Robsahm for Speranza Film AS
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252