Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. august 2003 kl 19.55 Nora Brockstedt - Norges slagerdronning

Et langt liv i musikkens tjeneste

Vidar Lønn-Arnesen har besøkt Nora Brockstedt i hennes hjem (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vidar Lønn-Arnesen har besøkt Nora Brockstedt i hennes hjem (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nora Brockstedt fylte 80 år 20. januar i år, og Vidar Lønn-Arnesen har besøkt den vitale damen i hennes hjem. Det resulterte i to programmer – det første ble sendt i påsken i år, og nå kommer det andre, som handler om Noras musikalske karriere. Det blir med andre ord mye musikk i dette programmet.

Nora Brockstedt begynte som plateartist allerede i 1945, og hun var medlem av sangkvartetten The Monn Keys i årene 1950-54. Men det er som soloartist hun har hatt størst suksess. Hun ble nummer fire i den internasjonale Grand Prix-finalen i 1960. Melodien "Voi Voi" er nærmest blitt en klassiker. Andre musikalske minner er "Er du glad i meg ennå, Karl Johan?", forestillingen "Hu Dagmar", "En fiol bak øret" og "Husker du, så husker jeg". Nora blar videre i scrapboken sin, og forteller om turneene med Jens Book-Jenssen, de såkalte "Book’n turneene", og om tiden i Sverige.

Nora Brockstedt har utgitt en rekke LP-plater, og til hennes 50-årsjubileum som plateartist i 1995 ble det utgitt en dobbel samle-CD under tittelen "Nora Brockstedt: Tango for to".

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83