Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. januar 2004 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Med katt og kaniner

Craddock (Philip Franks) og kollegene på politikammeret får det travelt da en gjeng hippier slår seg ned utenfor Aidensfield. (Foto: Yorkshire TV)
Craddock (Philip Franks) og kollegene på politikammeret får det travelt da en gjeng hippier slår seg ned utenfor Aidensfield. (Foto: Yorkshire TV)
Drømmen om å bo på landet blir virkeliggjort for kunstnerparet Amy og Steven. De bryter opp fra metropolen London og slår seg ned i et forlatt og falleferdig hus utenfor Aidensfield.

Det unge paret lever av inntektene fra Stevens keramikkverksted, og nå venter de sitt første barn.

Alt ser lyst ut, men en dag dukker den skruppelløse eieren av huset, Geoff Lawson, opp. Han har planer om å leie boligen til Amy og Steven ut som feriehus.

Forsterkninger
Det brygger opp til konfrontasjon da venner av Steven – en gjeng hippier – slår seg ned i nabohuset. Også det tilhører Lawson, som ikke vil ha noe av at okkupanter stikker kjepper i hjula for ham.

Lawson sender bud på politiet. Mike og Craddock blir sendt ut for å drive okkupantene fra stedet, noe de ikke lykkes med. Lawson tar saken i egne hender og tilkaller et par torpedoer. Også namsmannen er på vei utover. Senere blir Steven funnet bevisstløs sammen med en høygravid Amy som har kollapset.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "Home to Roost" (ep. 8)
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57