Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juni 2008 kl 19.55 Etter at du dro

I kloa på svigermor

Etter at du dro: Jimmy (Nicholas Lyndhurst) påtar seg omsorgen for tenåringsbarna Molly (Dani Harmer) og Alex (Ryan Sampson) – og får helt ufrivillig ekssvigermor Diana (Celia Imrie) på kjøpet. (Foto: BBC)
Etter at du dro: Jimmy (Nicholas Lyndhurst) påtar seg omsorgen for tenåringsbarna Molly (Dani Harmer) og Alex (Ryan Sampson) – og får helt ufrivillig ekssvigermor Diana (Celia Imrie) på kjøpet. (Foto: BBC)
I den britiske komiserien "Etter at du dro" møter vi Jimmy, som blir skilt og ender opp som samboer med ekssvigermora. Det var ikke helt planlagt, men hvor ofte blir livet akkurat som man hadde tenkt seg?

Jimmy Venables (Nicholas Lyndhurst) har en tid vært helgepappa for sine to tenåringsbarn. Men når ekskona drar til Afrika for å jobbe som hjelpearbeider, påtar han seg full omsorg for barna. Det skyldes nok mest at han ikke helt har gitt opp håpet om å vinne kona tilbake.

Utfordringene er mange når Jimmy for første gang i sitt liv skal være en ordentlig far på heltid. Datteren Molly (Dani Harmer) er overbevist om at hun allerede er en kvinne, mens sønnen Alex (Ryan Sampson) sies å oppføre seg som en.

Svigermor flytter inn
Og så er det slik at Jimmys snobbete ekssvigermor Diana (Celia Imrie) betrakter ham som en reinspikket naturkatastrofe. Dermed flytter hun inn i datterens tidligere hjem for å holde orden og motarbeide Jimmy i enhver tenkelig sammenheng.

Altmuligmannen Jimmy har så langt hatt et relativt avslappet og ansvarsfritt forhold til tilværelsen, men det får Diana en brutal slutt på. Jimmys liv blir ikke enklere av at barna gjør sitt ytterste for å utnytte konfliktene mellom de to til egen fordel.

Hvilket liv
BBC-serien "Etter at du dro" er skrevet og regissert av Fred Barron, som er kjent for en annen situasjons- og familiekomedie, "Hvilket liv" (My Family).

Det er sju episoder som står på sendeplanen i denne omgang. Det er også laget en serie 2 på ytterligere åtte episoder.

Britisk komiserie i 7 episoder (2007)
Originaltittel: After You’ve Gone
Produksjon: BBC
I rollene: Nicholas Lyndhurst, Celia Imrie, Ryan Sampson, Dani Harmer, Vincent Ebrahim og Amanda Abbington
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900 info@nrk.no