Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. februar 2002 kl 02.50 Åpningssermoni OL2002 Salt Lake City

Velkommen til Salt Lake!

Jon Herwig Carlsen kommenterer fra åpningsseremonien i natt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Jon Herwig Carlsen kommenterer fra åpningsseremonien i natt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Rice Eccles Olympic Stadium er stedet når OL Salt Lake 2002 i natt norsk tid innledes. Veteranene Jon Herwig Carlsen og Arne Scheie har i oppgave å kommentere åpningsseremonien for de 19. olympiske leker.

Hele verdens øyne vil være rettet mot Utah de nærmeste ukene. Millioner av tv-seere vil følge både åpningsseremonien og det sportslige programmet de neste 16 dagene samt etterfølgende ni dager med Paralympics.

Tusener av frivillige entertainere er klare til å opptre på åpningsseremonien, og det er ventet et spektakulært show med både sang, dans og moro.

150 timer fra OL
NRK sender nesten døgnet rundt fra vinterlekene. Til sammen er det lagt opp til nærmere 150 timer med OL-stoff, og Jon Herwig Carlsen og Arne Scheie har dermed ikke bare åpningsseremonien som sin oppgave. Carlsen skal ta seg av all kommentering fra langrenns- og skiskytterstadion sammen med Kjell Kr. Rike, mens Scheie kommenterer fra hoppbakken.

12 arenaer
Rice Eccles Olympic Stadium er en av totalt 12 arenaer der øvelsene skal foregå.

På Olympic Medal Plaza er det hver dag fra 9.-23. februar satt opp medaljeutdelinger klokken 20.00 amerikansk tid. Norske seere vil få se utdelingene i ”OL – Morgen” hver dag, der Espen Graff og Asgeir Borgemoen styrer showet.

Snowbasin Ski Area er stedet for alle de fartsfylte alpine øvelsene som finner sted 10., 11., 13., 14., 16. og 17. februar.

På Deer Valley Resort foregår slalåm og freestyle-øvelsene, og disse er satt opp 9., 12., 16., 18., 19., 20. og 23. februar. Snowboard, storslalåm og halfpipe får vi se på Park City Mountain Resort, og her skal det kjempes om edelt metall 10., 11., 14., 15., 21. og 22. februar.

Det er kanskje på Soldier Hollow at de norske utøverne har de største medaljesjansene. Her foregår de nordiske øvelsene langrenn, kombinert og skiskyting alle dagene fra 9.- 23. februar.

Utah Olympic Park er arena for fartsøvelsen bob og spenstøvelsen hopp og kombinert hopp, og også her er det full aktivitet mellom 9.-23. februar.

På E Center og The Peaks Ice Arena er det ishockey for både kvinner og menn, som starter med innledende runder 9. februar og avsluttes med herrefinalen 24. februar på lekenes siste dag.

Fra lekenes begynnelse til slutt er Salt Lake Ice Center arena for kunstløp samt fartsøvelsene short track speedskating. De resterende skøyteøvelsene er lagt til Utah Olympic Hall, mens curlingkampene skal skje i The Ice Sheet at Ogden.

NRK-Sporten
En EBU-produksjon
Kommentatorer: Jon Herwig Carlsen og Arne Scheie
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Jon Herwig Carlsen kommenterer fra åpningsseremonien i natt. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Arne Scheie kommenterer fra åpningsseremonien i natt. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)