Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. september 2001 kl 20.00 Greven av Monte Cristo

Tid for kjærlighet

Greven av Monte Cristo er godt i gang med sin hevnplan. Nå er det bankieren Danglars som skal få gjennomgå. Greven har allerede lurt bankieren til å investere store summer i et katastrofeprosjekt.

Baron Danglars går selvfølgelig konkurs, helt etter grevens plan.

Ille går det også for Villefort, den andre av grevens fiender. Villefort, som også er blakk, har endelig skjønt hvem greven er - spøkelset fra fortiden ved navn Edmond Dantès.

Det er også tid for kjærlighet for greven. Han møter sin kjære Mercedes (Ornella Muti) i Marseille, byen hvor de forelsket seg for over tjue år siden.

Om forfatteren
Alexandre Dumas D.E. (1808-1870) var en svært produktiv forfatter, opprinnelig mest kjent for sine skuespill som han skrev hundrevis av. I tillegg skrev han romaner, artikler, reisedagbøker, historier for barn, og til og med et kulinarisk oppslagsverk. Hans største romansuksesser er historier om fantastiske eventyr og utrolige karakterer. Blant de mest kjente finner vi "De tre musketerer", "Den sorte tulipan", "Dronning Margot".

Om serien
I denne påkostede franske filmatiseringen av tidenes mest leste franske roman "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas, møter vi Gérard Depardieu som greven av Monte Cristo.

Den unge Edmond Dantès ble uskyldig anklaget for forræderi og fengslet uten lov og dom. Etter 20 år greier han å rømme. Funnet av en stor skatt på øya Monte Cristo setter Dantès i stand til å søke rettferdighet. Han tar tittelen greven av Monte Cristo og vender tilbake til Frankrike for å hevne seg på de tre mennene som har ødelagt så mange år av hans liv.

To av dem er Mondego og Danglars som angav ham til kongens advokat. Den første var ute etter hans forlovede, Mercedes. Den andre ønsket å overta hans høye stilling i marinen. Den tredje er kongens advokat, Villefort, som satte ham i fengsel uten noen foregående rettssak.

Fransk fjernsynsserie i åtte deler etter Alexandre Dumas' roman "Greven av Monte Cristo"
Regi: Josée Dayan
Manus: Didier Decoin
I rollene: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Sergio Rubini, Florence Derel, Michel Aumont, Roland Blanche, Stanislas Merhrar, Christopher Thompson, Julie Depardieu og Ines Sastre
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53