Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. august 2009 kl 23.05 Dokusommer: The Bridge

Det siste hoppet


"The Bridge" gir et inngående innblikk i et av livets største tabuer, nemlig selvmordet. (Foto: Easy There Tiger Productions)
Et filmteam plasserte et kamera på kanten av Golden Gate Bridge - i ett år. Ideen var å "fange" selvmordskandidater, og dem var det mange av. Broen er det stedet i verden der flest mennesker tar sitt liv.

I tillegg filmet og intervjuet teamet vitner som gikk, syklet eller kjørte over broen, tilfeldige surfere og båtførere som kjørte under broen, og i noen tilfeller også selvmordstakeren selv.

Ikke minst snakket temaet med offerets venner og familie som kom med ærlige betraktninger, personlige skildringer og hjerteskjærende historier.

Mørke menneskesinn
Gjennom "The Bridge" får vi innblikk i noen av menneskesinnets mørkeste sider. Vi får se at de rundt to dusin menneskene som dør i filmen, hadde flere paralleller i livet enn de siste, fire sekundene da de kastet seg utfor broen.

Et tabu
En overveldende ramme rundt de sterke historiene er Golden Gate Bridge og de magisk vakre omgivelsene. Et selvmord her foregår åpenlyst og ikke i det skjulte, som er tilfelle når det skjer for eksempel i et badekar, i en låve eller på en psykiatrisk klinikk.

Hvorfor velger så mange å ta sitt liv her?

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk dokumentar fra 2006
Produsert av Easy There Tiger Productions / Fortissimo Film
Regi: Eric Steel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Aldersgrense: 18 år