Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. november 2002 kl 22.25 Bokbadet

Møte med to krimforfattere

Krimforfatterne Jo Nesbø og Gunnar Staalesen er gjester i Bokbadet i kveld. I midten bademester Anne Grosvold (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
Krimforfatterne Jo Nesbø og Gunnar Staalesen er gjester i Bokbadet i kveld. I midten bademester Anne Grosvold (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
Gunnar Staalesen og Jo Nesbø er begge ute med nye bøker om sine krimhelter, henholdsvis Varg Veum og Harry Hole. Staalesens roman heter ”Som i et speil” og Jo Nesbøs bok har tittelen ”Sorgenfri”. Anne Grosvold er som vanlig bademester på Rockefeller.

I Gunnar Staalesens roman ”Som i et speil” blir privatetterforskeren Varg Veum engasjert av advokat Berit Breheim. Søsteren Bodil og hennes mann, Fernando Garrido, har vært borte i over en uke. Forrige gang Breheim hadde kontakt med dem var i palmehelgen da hun måtte bistå Fernando, som var blitt innbrakt for husbråk etter en ekteskapskrangel. Siden har ekteparet vært forsvunnet. Oppdraget gjør at Varg Veum må lete langt tilbake i tid. Men er det slik at nåtiden speiler fortiden?

”Sorgenfri” er Jo Nesbøs fjerde bok om etterforskeren Harry Hole, og det har skjedd store ting i Harrys liv. Han har både samboer og et lite barn. – Harry Hole er blitt mer sårbar, for nå har han noe å miste, sier Nesbø. ”Sorgenfri” starter med et bankran og et drap, og Harry Hole blir sittende å granske videoen fra DnB-filialen en hel helg. Den kvinnelige bankansatte gikk seks sekunder over den maskerte ranerens skjema, derfor måtte hun dø. Det virker usannsynlig brutalt, men er den mest sannsynlige teorien i saken.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83