Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. juli 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 11. juli kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (4:10)

Palin i Vietnam og på Filippinene

Etter et noe problematisk møte med vietnamesiske sikkerhetsvakter, drar Michael Palin og hans team fra Hanoi til Ho Chi Minh- byen. På reiseruta står blant annet et besøk i tunnelene som Vietcong benyttet i sin motstandskamp mot amerikanerne.
Tunnelene ble brukt til å psyke ut den amerikanske og sør-vietnamesiske hæren.
Fra travle Vietnam flyr Michael til like hektiske Manila, der han i trafikkaoset faller pladask for en jeep - en fargerik overlevning fra andre verdenskrig.
En jeep tar Palin til verdens 8. underverk - risterassene i Banaue. De er flere tusen år gamle og brukes den dag i dag. For 20 år siden levde det hodejegere her.
Palin drar også for å se på kirurger som operere uten bedøvelse. Han avslutter sitt besøk i Manila med en spennende hanekamp på en farm i Mindanso og missekonkurranse.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på 10 programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren å hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og oppleve fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Michael Palin benytter seg av det lokale framkomstmiddelet i Hanoi i Vietnam.

Michael Palin nyter den vakre utsikten fra Marble-fjellet i Danang i Vietnam.

Reiseprogramserie i 10 deler fra BBC Worldwide Television
Ved Michael Palin
Originaltittel: Full Circle with Michael Palin
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123