Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. desember 2011 kl 19.45 Teenage Boss

17-åring i pengenød


I kveldens utgave av Teenage Boss treffer vi Andrea på 17. Hun mangler penger til å leve sånn hun vil - helt til Shahzad Rana kommer med en koffert full av penger.

Andrea (17) fra Bærum er ei travel jente i akutt pengenød. Andrea er avhengig av lommepenger fra mor og stefar for å dra på cafe og henge med venner. Som veldig mange andre tenåringer vil hun helst slippe å jobbe for pengene. Hennes mangel på innsats på hjemmefronten er årsak til mange diskusjoner i hjemmet, og nå er månedslønna stoppet.

Hva gjør Andrea når programleder Shahzad Rana gir henne ansvaret for familiens penger?

I det fjerde programmet i serien "Teenage Boss" får Andrea en sjelden mulighet til ta kontrollen i hjemmet. Hvor mye lommepenger skal mor og stefar få når det er hun som bestemmer? Hva skal de få å spise? Skal hun kjøpe den dyre Mulberry- veska hun ønsker seg? Andrea kommer etterhvert i et dilemma: hun ønsker å utnytte situasjonen på best mulig måte, både på kortvarig og langvarig basis.

Om serien
I familieeksperimentet "Teenage boss" får familiens kjøpeglade tenåring overta hele familiens inntekt i en hel måned. Hva skjer når tenåringen kan bestemme hvordan pengene skal brukes, og mor og far ikke lenger har kontroll? Seks norske familier tar utfordringen på strak arm, og overlater det samlede husholdningsbudsjettet til tenåringen. Men hvordan disponerer man egentlig så store summer?

Hjelp underveis
Investor og gründer Shahzad Rana er tenåringenes coach. Han hjelper til underveis når tenåringene får et brutalt møte med regninger, uforutsette kostnader og kunsten å disponere store summer over lengre tid. Noen holder seg i skinnet – andre faller for fristelsen å bruke litt ekstra på seg selv. Men hva synes resten av familien om det?

Egenprodusert serie i seks episoder
Produsent: Lars Karelius Noer
Prosjektleder: Randi Helland
Coach: Shahzad Rana
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, Sarah.Jordanson.Fauske@nrk.no tlf: 41 50 67 47
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Info@nrk.no tlf: 815 65 900