Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. november 2012 kl 22.30 Migrapolis: Lol, klemz og smilefjes

Kontakt?


Er smarttelefonen vår nye narkotika? Stjeler den tiden vår? Er vi i ferd med å bli asosiale, eller har vi bare blitt mer digitalt sosiale?

Noman Mubashir møter Wasim Zahid som blant sine digitale venner er omdøpt til Twitterlegen. Firbarnspappaen fra Lommedalen i Bærum har over 8000 følgere på Twitter og svarer gjerne på helsespørsmål online. Den norskpakistanske legen fra Rikshospitalet kan sende opptil 50 tweets om dagen og elsker å dele bilder på Instagram.

Wasim har gjort seg såpass bemerket på Twitter at folk inviterer ham til å holde foredrag om hvordan han bruker sosiale medier og hvorfor. Kona Iram synes ektemannen er altfor mye på Twitter. Selv verken twitrer hun eller legger ut bilder av seg selv på Facebook.

‘Ninett Karlsen’
Noman Mubashir møter også komiker Sigrid Bonde Tusvik fra Torsdagkveld fra Nydalen på TV2 som har gjort stor suksess med figuren Ninett Karlsen, den fraskilte småbarnsmoren som sminker og glorifiserer hverdagen med falske statusoppdateringer på Facebook og bilder av vakre, bildebehandlede blomster og middagsretter.

Den er aldri langt unna.
Nilusha og Nargis mobiltelefon som forteller verden hvor de er, hva de gjør, hvem de henger med og hva de tenker. "Mobilen min er som dop. Jeg er avhengig av den", sier Nilusha Balasubramanium på 18 som beskriver Instagram som en digital dagbok hvor dagens bilder deles med hundrevis av venner og klassekamerater. "Det gir meg selvtillit og oppmeksomhet", sier Nilusha som til daglig er elev ved Nydalen videregående skole i Oslo.

Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside www.nrk.no/migrapolis


LENKER
  • www.nrk.no/migrapolis