Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. april 2006 kl 20.10 På kongelig gjestebud

Humor, glamour og musikk

Dame Shirley Bassey blir 70 år neste januar. Tro det den som vil…(Foto: Universal Pictorial Press & Agency)
Dame Shirley Bassey blir 70 år neste januar. Tro det den som vil…(Foto: Universal Pictorial Press & Agency)
"Svinesjøen" er en sterkt humoristisk vri på en velkjent klassisk ballett, og Dame Shirley Bassey synger "Goldfinger" så man fryser på ryggen. Den 69 år gamle artisten er forestillingens hovedattraksjon, og holder så absolutt koken. Forestillingen fant sted i Wales Millennium Centre i Cardiff i november i fjor.

Sir Cliff Richard bærer også alderen godt. Det er faktisk hele 47 år siden han opptrådte i denne veldedighetsforestillingen for første gang. Denne gangen fremfører han et medley over sine største hits.

Tenorene Bryn Terfel og Andrea Bocelli synger duett fra "Perlefiskerne" av Georges Bizet. I tillegg er forestillingen ispdedd mye britisk humor, samt et utdrag fra musikalen "Guys and Dolls".

Om "Royal Variety"
Forestillingen er en årlig gallakveld i Storbritannia, vanligvis avviklet i et av teatrene i Londons West End. Komikere og andre opptrer for de kongelige, publikum i salen og tv-seerne. Pengene som kommer inn, går til Britiske underholdningsartisters veldedighetsfond.

Den første forestillingen fant sted 1. juli 1912 med kong George V og dronning Mary til stede. 16 forestillinger er siden blitt avlyst på grunn av konflikter i verden eller sorg i den kongelige familie.

Britisk produksjon (2005)
Originaltittel: "The Royal Variety Performance 2005"
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78