Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. november 2002 kl 13.25 Langrennsåpning på Beitostølen: 5 km fri, kvinner

Skisesongen i gang

Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike kommenterer fra Beitostølen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike kommenterer fra Beitostølen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Så er det klart for vinterens sikreste tegn – norsk langrennsåpning på Beitostølen. Riktignok går verdenscupåpningen allerede av stabelen den første helgen i november, men når Beitostølen åpner sitt skianlegg, er de beste løperne på plass.

Den årlige langrennspremieren her til lands går som planlagt helgen 16-17. november, og før sesongen er det blitt gjort et grundig forarbeid med drenering, rørgater og fyllmasse. De siste årene har det vært en kamp mot klokka for å kunne arrangere rennene, men i år er alt lagt til rette i god tid.

- Vi er nå klare til å starte kunstsnøproduksjonen. Dersom kulden holder seg slik som nå, under minus 3-4 grader, vil snøproduksjonen starte allerede i slutten av oktober. Hvis værprognosene slår til, betyr det at vi kan levere løyper allerede første helg i november , sier Trond Wahlstrøm i arrangementskomiteen for Destinasjon Beitostølen til langrennssportens egne nettsider, langrenn.com.

Den norske skieliten på plass
Hele den norske skieliten kommer som vanlig til Beitostølen for å kjempe om plasser til Verdenscupens mange renn. Skiskytterne har sin norske sesongåpning helgen etter langrennsløperne, så mange av de beste skiskytterne vil også være tilstede på Beitostølen for å måle krefter mot utenlandske og norske toppløpere.

Årets elite-landslag byr i år som i fjor på mange kjente løpere. blant andre Thomas Algsaard, Kristen Skjeldal, Odd-Bjørn Hjelmeset, Anders Aukland, Frode Estil, Tor Arne Hetland, Bente Skari, Anita Moen, Vibeke Skofterud, Marit Roaldset. Men forhåpentligvis vil det også dukke opp noen nye navn som det er verdt å bite seg merke i gjennom VM-sesongen.

Langrennsåpning på Beitostølen betyr at veteranene Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen er på plass i kommentatorboksen, og med seg fra NRK har de ekspertkommentator Åge Skinstad og reporter Dag Erik Pedersen.

NRK Sport
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen
Producer: Ola Fagerheim
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10.