Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. juni 2003 kl 20.55 Niern: Jaget av fortiden

Hjemsøkt av Vietnamkrigen

Arthur og Annie Pope er to radikalere fra 60-tallet som har klart å holde seg skjult for FBI i 16 år. Den gangen bombet de en napalmfabrikk som protest mot Vietnamkrigen.

Tilværelsen har vært svært vanskelig. Familien må hele tiden flytte, forandre navn og identitet. Dette er spesielt vanskelig for de to barna, 18 år gamle Danny (River Phoenix) og 10 år gamle Harry (Jonas Abry) som aldri får etablert vennskap eller fullført en sammenhengende utdannelse. Dette siste problemet blir tydelig når de flytter til en by i New Jersey, hvor musikklæreren (Ed Crowley) blir interessert i Dannys ferdigheter på piano. Læreren mener at Danny er flink nok til å bli elev ved den anerkjente musikkskolen Juilliard i New York.

Danny ønsker mest av alt å virkeliggjøre sin drøm, men han vet at å dra fra sine foreldre ville være et permanent brudd. De aldrende hippiene ser nesten aldri sine egne foreldre, og forteller aldri noen hvor de flytter. Faren, Arthur (Judd Hirsch), orker ikke tanken på å oppløse familieenheten, som har vært tryggheten i den omflakkende tilværelsen. Moren, Annie (Christine Lahti), ser derimot sønnens musikalske talent som en videreføring av hennes egen musikkinteresse og prøver å overtale ektemannen til å la Danny dra.

Danny har også forelsket seg i musikklærerens datter (Martha Plimpton), noe som ikke er helt enkelt fordi han er redd for å binde seg alvorlig. Han vet jo aldri når familien må flytte.

Amerikansk spillefilm fra 1988
Originaltittel "Running on Empty"
Regi Sidney Lumet
I rollene Christine Lahti, River Phoenix, Judd Hirsch, Martha Plimpton, Jonas Abry
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83