Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 4. mars 2009 kl 23.00 Film: Den tredje bølgja

Kriminalitet uten grenser

Johan Falk dras inn i en mørk virkelighet av kriminalitet som truer hele Europa. Nå må han ta noen viktige avgjørelser før det er for sent. (Foto: Sonet Film AB)
Johan Falk dras inn i en mørk virkelighet av kriminalitet som truer hele Europa. Nå må han ta noen viktige avgjørelser før det er for sent. (Foto: Sonet Film AB)
"Den tredje bølgja" er det siste kapittelet i trilogien om politimannen Johan Falk etter "Noll tolerans" (1999) og "Livvakterna" (2001).

Johan Falk har sluttet i politijobben og er på ferie i Haag da han treffer sin tidligere sjef, Sellberg. Sellberg kan fortelle at han er blitt sjef for avdelingen for organisert kriminalitet i Europol, EUs egen politiorganisasjon.
Den organiserte økonomiske kriminaliteten vokser raskt og truer med å ødelegge strukturen innad i EU.

Sellberg ønsker å gjøre en siste innsats før han går av med pensjon og har fått frie tøyler til å bekjempe vinningsforbryterne. Uten å vite det selv spiller Johan Falk en selvskreven rolle i Sellbergs regi.

Det som ser ut til å være et hyggelig møte mellom to tidligere kolleger blir dermed begynnelsen på en rekke marerittaktige hendelser av vold og svik.

Mistenker kjæresten
Samtidig i London: Rebecca er en ung og dyktig aksjemegler. Da hun oppdager at kjæresten og finansmannen Phoenix Kane, kan være involvert i organisert økonomisk kriminalitet, bestemmer hun seg for å gjøre noen undersøkelser på egen hånd. Panikken brer seg blant Kane og kollegene da han skjønner hva Rebecca er i ferd med å avsløre. Men da er det allerede for sent.

Filmen er sendt tidligere.

Svensk/britisk actionthriller fra 2003
Originaltittel: Den tredje vågen
Regi: Anders Nilsson
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Marie Richardson, Nicholas Farrell, Ben Pullen, Irina Björklund, Lennart Hjulström.
Pressekontakt: Programinformasjon
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900