Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. desember 2003 kl 10.30 Heldiggrisen Babe

Sjarmerende om en foreldreløs gris

1.	Den foreldreløse grisen Babe blir adoptert av en snill hund (Foto: Universal City Studios)
1. Den foreldreløse grisen Babe blir adoptert av en snill hund (Foto: Universal City Studios)
Den lille grisen Babe forsøker på å gå mot naturen ved å bli en sauehund - eller snarere en sauegris. "Babe" fikk en uventet internasjonal suksess på grunn av fantastiske spesialeffekter og et intelligent manuskript, og ble også nominert til Oscar for beste film.

Den lille grisen fikk navnet "Babe" rett etter at han ble forlatt av foreldrene, og følte seg svært ensom på den store, fremmede gården. Forvirret og trist blir Babe adoptert av en vennlig hund, og sakte venner han seg til sitt nye liv.

Babe skjønner snart at alle grisers skjebne er å ende på middagsbordet. Derfor gjør han hva han kan for å være nyttig på gården. Han hjelper til å samle sammen sauene, til tross for stor skepsis både blant de andre dyrene og den snille, men konvensjonelle bonden Hoggett (James Cromwell).

Rørende
Ved hjelp av teknologi og datagrafikk kan dyrene snakke naturlig med hverandre. Resultatet er ofte overraskende rørende. Manuskriptet av George Miller er basert på barneboken av Dick King-Smith, og har beholdt den vimsete og oppriktige tonen i boken. Regien til Chris Noonan og James Cromwells dempede spill som bonden Hoggett gjør også sitt til å høyne filmens kvaliteter.

Australsk spillefilm fra 1995
Originaltittel "Babe"
Regi Chris Noonan
I rollene James Cromwell, Babe/stemme: Christine Cavanaugh, Flue/stemme: Miriam Margolyes, Ferdinand/stemme: Danny Mann
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83