Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. mars 2006 kl 23.10 Lydverket

Pratsom songwriter

Singer/songwriter Ryan Adams. (Foto: Cecilie Bugge, NRK)
Singer/songwriter Ryan Adams. (Foto: Cecilie Bugge, NRK)
Amerikanske Ryan Adams regnes som en av verdens mest kritikerroste singer /songwritere de siste årene. Han er også kjent som et vanskelig intervjuobjekt, men i kveld er han usedvanlig pratsom. Lydverket viser også at det endelig er mulig å være soulartist i Norge.

Ryan Adams forteller blant annet om amerikanske artisters spekulative måte å utnytte terrorangrepene på amerikanske mål 11. september 2001, om dop i forhold til å være kreativ og om hvordan det var for ham, som gitarspiller og produktiv tekstforfatter, å nylig brekke armen.

Soul i Norge
Rocken står sterkt her til lands - soulen derimot står svakt. Men noe forholdsvis nytt er i ferd med å skje i norsk musikkhistorie om dagen. Det finnes nemlig en liten, men voksende gjeng unge folk med innvandrer bakgrunn, som velger å uttrykke seg igjennom soulsjangeren. – De vinner priser, og anmelderenes gunst her til lands. Og kanskje får vi en norsk soulartist som fyller Oslo Spektrum snart?

Lydverket har bl.a. intervjua den norske souldronninga, Noora Noor, og den nye soulprinsessa , Myrna Braza, om deres drømmer om å slå igjennom i Rocke-Norge.


Om Lydverket
I Lydverket får du musikkanbefalinger, artistportretter, dokumentarer og temasendinger og korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: