Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. november 2010 kl 19.45 Solgt!

Millionsmellen på Frogner


Millionene sitter løst da Solgt-meglerne får i oppgave å tippe prisen på et funkishus over tre plan på beste Frogner i Oslo.

Meglerne Heidi Berge og Kjartan Aarnes fra Eigendomsmekling, Sogn og Fjordane og Maiken Busker Larsen og Trond Lura fra DNB Rogaland møtes til duell i hovedstaden.

Sogn og Fjordane mot Stavanger
Hovedstaden er kjent for sine høye boligpriser. Samtidig varierer prisene stort alt fra hvilken del av byen, eller faktisk hvilken gate, objektet ligger i. Både meglerne fra Sogn og Fjordane og Stavanger har fått med seg det høye prisnivået i Oslo – den største utfordringen er derfor å vurdere hvilke områder som er mest attraktive.

Kunstnerleilighet
Den første utfordringen til meglerne er en kunstnerleilighet på Tøyen. Her har innehaveren selv fått mulighet til å stå for romfordelingen. Det er lagt stor vekt på store åpne rom – da selger har brukt det som arbeidssted. Men faller løsningen i smak hos meglerne?

Hageby
Det blir ikke enklere da programleder Frode Søreide tar med seg meglerne til Lille Tøyen Hageby, et av de beste strøkene på Oslo Øst. Her finner vi over 300 boenheter i mur fra tidlig på 1900-tallet. Arkitekturen er inspirert fra England, og husene var bygd for å gi arbeiderne bedre kår i hovedstaden. Vi skal inn i en av de største leilighetene i dette borettslaget.

Millionsmellen
Finaleobjektet finner vi bare et steinkast frå Vigelandsparken i Oslo. Et funkishus med adresse på beste vestkant viser seg og være litt av en nøtt for våre meglere. Dette er regnet som et av de dyreste områdene i Oslo, og millionene ligger løst når salgsprisen skal tippes.

-Dette viser tydelig at lokalkunnskap er viktig når man skal selge et objekt. Dessuten tar vi fra meglerne alle hjelpemidler som de normalt bruker. Alt de får, er en gjennomsnittlig pris for området, sier programleder Frode Søreide.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang i vår og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent. I høstsesongen er det de seks norske stedene, Kristiansand, Fredrikstad, Oslo, Trondheim, Stavanger og Fetsund, som stiller med solgte objekt. Meglerne må gjette til hvilken pris. I år som i fjor er det Frode Søreide som er programleder i denne serien.

Søreide er 31 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent og ved NRK sine distriktskontor. De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide 23 04 61 59/900 42 225
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900