Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. april 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Skattejakt på Toten

Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og Frode Aga fortsetter jakten på gjemte og glemte antikviteter (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og Frode Aga fortsetter jakten på gjemte og glemte antikviteter (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Det er en velfylt kjeller som møter Stine Woxman og Kjell Fuglehaug når de i kveld kommer til Kari Prestesæter på Lena på Toten.

Skjønt kjeller i egentlig forstand er det ikke snakk om, men derimot en underetasje stappfull av alt mulig som har hopet seg opp gjennom mange år. Kari Prestesæter har arvet huset med innbo og løsøre etter sine foreldre. De hadde samlet gjennom et langt liv, og da Kari flyttet inn med eget flyttelass for noen år siden, var det mye som bare måtte stues vekk.

Glass, steintøy, kobber og sølvting, kister, skrin og rammer er noen av tingene som kommer for dagen i programmet.

Auksjon
Under opptakene fant Kari en eske som inneholdt et såkalt "spiserisett". Dette er trolig noe som moren til Kari har kjøpt på auksjon, og som Kari således ikke har noe forhold til. Derfor blir "spiserisettet" auksjonert bort i kveldens program, med en utropspris på 700 kroner.

Reisekokken Frode Aga går som vanlig sine egne veier, og denne gangen graver han poteter under ti centimeter tele. Potetsuppe av beste sort blir resultatet.

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman, samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de tre rundt i hele landet på jakt etter antikviteter. I fem av programmene blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

I løpet av serien stopper Kjell, Stine og Frode i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Lier i Buskerud.

Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83