Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. april 2006 kl 22.30 Safari

Kunst og religion

Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Sesongens tredje Safari ser nærmere på forbindelsen mellom det hellige og kunsten. Er det et samarbeid, en motsetning eller en konflikt?

Morten Viskums kunst sjokkerer og skaper ofte debatt. Gravprosjektet hans og de legemsstore voksfigurene av ham selv som Jesus og prest er ikke noe unntak. Vi har vært i Paris og fulgt ham i arbeidet med å forevige Père Lachaise-kirkegården.

Det ikke-religiøse sakrale rom
Hva slags ikke-religiøse tilbud finnes for livets viktige seremonier? Finnes det verdige alternativ til de som ikke vil bruke kirke, moské eller tempel? Safari undersøker det ikke-religiøse sakrale rom.

Nordens største moské
Nordens største moské står ferdig senere i vår. Hva betyr utsmykningen i en moské, og hvor viktig er den? Vi har truffet både arkitekten og imamen under monteringen av kunsten fra Syria.

Kaos er granne med Gud
"Kaos er granne med Gud" av Lars Norén går i disse dager på Det Norske Teatret. Safari inviterte religionshistoriker Jeanette Sky fra NTNU til å sette fokus på hva som er hellig i vår tid. Sky mener familien er en moderne helligdom. Det kan få fatale konsekvenser, noe "Ricky" (Aksel Hennie) i stykket vitner om – idet han forteller hvor nær ved mord han plutselig var.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ingerid Nordstrand, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Barbro Ross Viallatte og Helle Johnsrud
Vaktsjef: Jo Raknes
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.