Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. mars 2011 kl 19.45 Ut i naturen: Mitt år som valp

Liten valp i den stor verden


Naturen er både spennende og skremmende, men den er først og fremst veldig stor for en liten hundevalp. Juba gjør mange erfaringer i sitt første leveår. Matmor og programansvarlig, Kari Toft, følger henne gjennom fire årstider.

En dag i mars blir plutselig hverdagen i huset ved Glomma helt annerledes. Spesielt for hunden i huset. Hun får nemlig valper. Sju stykker. Seks hanner og ei tispe. Tispevalpen, Juba, blir boende, og i ett år blir hun fulgt av et kamera på sine oppdagelsesferder i nærmiljøet.

Beversafari
Flat coated retriever-valpen vokser opp i Elverum med Glomma som nærmeste nabo. Og Juba oppdager fort at hun har mange interessante naboer rundt seg langs elva og i skogen. Noen lever i trærne og andre feller dem. Vi følger Juba på beversafari i høstmørket, i blomsterenga og når hun forsøker å overvinne frykten for å legge på svøm.

Det er spennende å leve i Norge med vekslende vær og årstider. Og det blir enda mer opplevelsesrikt når en er sammen med en nysgjerrig skapning som aldri har opplevd livet i naturen før. Slik er det å ha følge med en hundevalp gjennom ett år.

Egenproduksjon
Programansvarlig Kari Toft, mobil 91138881, kari.toft@nrk.no
Redaktør Terje Dale
Produksjonsleder: Bjørg Langeland.
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900