Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 27. september 2002 kl 22.30 Bokbadet

Hari Kunzru - litterær sensasjon

Hari Kunzru og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)
Hari Kunzru og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)
Etter to romaner som ingen interesserte seg for, landet Hari Kunzru og hans 436 siders fargerike, satiriske roman, ”Den uekte”, om den halvt indiske, halvt britiske gutten Pran med et brak i internasjonal forlagsverden. I kveld er han gjest hos Anne Grosvold.

”Den uekte” er en satirisk-romantisk fortelling om en ung mann som søker etter sin identitet, og til sist veien tilbake til navnløshet. Det er en overskuddsroman, og den leder tankene hen på Salman Rushdie. Ifølge forlydende har Hari Kunzru mottatt et forskudd på nærmere to millioner dollar, og det er høyst fortjent, mener Aftenpostens anmelder, Terje Stemland. Samme anmelder mener at ”Den uekte” er en usedvanlig intelligent debut, at forfatteren viser en sjelden og dyp innlevelse i ulike miljøer i en svunnen tid og at han skriver som en gud.

Hari Kunzru
Han er født i 1969 i London, med far fra Kashmir, mor fra London. Han vokste opp i Essex, en forstad til London, og studerte engelsk i Oxford. Han har MA i filosofi og litteratur fra Warwick. Han har vært journalist og skrevet for Wired Magazine, Wallpaper, Mute og The Daily Telegraph. I 1999 ble han kåret til The Observer Young Travel Writer of the Year.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Hari Kunzru og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)