Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juli 2007 kl 20.05 Edel vare: Ferske fjes på nittitallet

Nye talenter, ny humor

Ynge Freiholt, en av Robert Stoltenbergs mange skikkelser. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Ynge Freiholt, en av Robert Stoltenbergs mange skikkelser. (Foto: Ole Kaland, NRK)
På 1990-tallet vokste det frem en rekke nye humoristiske talenter på norsk fjernsyn. De kom hovedsakelig fra tre miljøer; radiounderholdningen, stand up-miljøet og ungdomsredaksjonen i Fjernsynet. Etter hvert vokste de seg store i Underholdningsavdelingen.

På mange måter kan man kalle dem for 90-tallets fremste gjøglere, artistene og komikerne det skal handle om i kveldens program. I løpet av tiåret opplevde mange av dem å gå fra å være relativt ukjente til å bli blant våre mest populære komikere.

De fleste var på et eller annet tidspunkt innom Underholdningsavdelingen i NRK, og fikk sine egne program der. Programleder Andreas Diesen henter gylne eksempler på humor som for det meste gledet - og en sjelden gang forarget - et stort antall seere.

I kveldens "Edel vare" blir det gjensyn med blant andre Robert Stoltenberg, Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Synnøve Svabø, Alex Rosén, Anne-Kat. Hærland, Otto Jespersen, Melonas, Kvinner på randen, Åsleik Engmark, Dagfinn Lyngbø og Erlend og Steinjo fra "Slå på ring".

Om serien
"Edel vare" er tilbake med gullkorn fra NRKs rikholdige programarkiv. Det blir gjensyn med kjente og kjære artister og underholdere, og programleder Andreas Diesen lover varierte programmer med humor, parodi, sang og musikk.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdningskavalkade fra NRK Underholdningsavdelingen (2005)
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Anna-Marie Normann 23 04 98 32/92 01 55 79,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no