Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. april 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Skatoll i Stryn

Stine Woxman og Kjell Fuglehaug er godt i gang med serien
Stine Woxman og Kjell Fuglehaug er godt i gang med serien "Fra loft og kjeller" (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Gården Ulvedal i Stryn er fra midten av 1500-tallet, og eies i dag av Erik Ivar Ulvedal og kona Anne Stubdal. – Det er loftet i våningshuset som blir gjennomsøkt, og på et så gammelt loft var det ikke langt mellom godbitene, sier programleder Kjell Fuglehaug om kveldens program.

Her fantes flere gamle skrin, kister, bord og stoler, en gammel slagbenk, karafler og ikke minst et skatoll med overskap fra 1700-tallet. Skatollet er i tre deler og bør nok restaureres for noen tusenlapper, men ferdig restaurert vil det ha en verdi på mellom 50.000 og 100.000 kroner, mener Stine Woxman.

Frode Aga, som er med som reisekokk, fant et gammelt gevær på loftet og ettersom det var hjortejakt i Stryn da opptakene ble gjort, ville han selvfølgelig på jakt for å skaffe mat. Grillstekte medaljonger av hjorteplomme kunne reisekokken by på denne gangen.

Det blir ingen auksjon i kveldens program.

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman, samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de tre rundt i hele landet på jakt etter antikviteter.

I fem av programmene blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

I løpet av serien stopper Kjell, Stine og Frode i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Lier i Buskerud.

Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83