Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. oktober 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 24. oktober kl 19.30
Hjemmefronten

Steforeldre og stebarn i fokus

Over 50.000 barn her i landet lever i dag med en stemor eller stefar, men de færreste opplever den slemme stemoren som vi hører om i eventyret. Men hva gjør man hvis man rett og slett ikke liker partnerens barn, eller dersom de ikke liker deg, spør programleder Danny Pellicer i kveldens utgave av \"Hjemmefronten\".

Visste du at forstavelsen ste- betyr \"frarøvet\", \"avstumpet\" eller \"det som ikke er helt perfekt\"? I kveldens debatt møter vi Steinar Olafsen, som gjør opprør mot den stemoderlige behandlingen av de mange tusen steforeldrene her i landet. Sammen med familien sin er han initiativtaker til Foreningen for Stedagens fremme.

I debatten medvirker også forfatteren Ingeborg Arvola, som har skrevet ungdomsboka \"Blod, snørr og tårer\" - om Simon som forsøker å terrorisere stefaren ut av huset. Siste debattant er familieterapeut Leidis Mathisen. Hun holder blant annet kurs for par i stefamilier og har møtt mange, både stebarn og steforeldre, som har problemer med å akseptere hverandre.

Allsidig meny
Dagens \"dings\" er Tummytub. Den fungerer som en trygg og god surrogatlivmor på fødeavdelinger.

Kan trassalderen sammenlignes med midtlivskrisen til en mann i 40-åra? spør \"Hjemmefrontens\" faste kåsør, Anna Wahlgren, som i kveld tar for seg treåringene.

\"Hjemmefronten\" slipper også til en dame som drømmer om å ta livet av alle barna i hele verden, nemlig oversjefsheks Makka Kleist fra Hålogaland Teaters oppsetning av Roald Dahls \"Heksene\". Er det riktig at skattepengene våre går til skuespillere som gjør alt for å skremme vettet av små barn?

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren Anna Wahlgren er fast kåsør for programserien.

NRK2 mandag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Prosjektleder: Sylvi Inez Liljegren
Regi: Morten Johansen
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E- mail: hjemmefronten@nrk.no