Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. oktober 2005 kl 18.35 Skattejakten

Dramatikk i forhekset landsby

Jarle (Niklas James Knudsen) og Sigge (William Svedberg) er på sporet av oldefar Ulrik. (Foto: Nordisk Film AS)
Jarle (Niklas James Knudsen) og Sigge (William Svedberg) er på sporet av oldefar Ulrik. (Foto: Nordisk Film AS)
Pentagrammet de fant i katarborgen har ført ungdommene til landsbyen Rennes le Château, som viser seg å være både ekkel og forhekset. Til sin store overraskelse finner de ferske spor etter oldefar Ulrik. Samtidig har også onkel Oscar og Gabriella kommet fram til landsbyen.

Et avisutklipp de finner i landsbyen er oldefars nekrolog, og den fører dem til kirkegården. Her finner de oldefar Ulriks gravstein.

Samtidig har Gabriella og onkel Oscar satt i gang med hakke, spade og dynamitt i en huleinngang der de tror skatten befinner seg. Men ungdommene tar seg inn i hulen like før den skal sprenges, og Sigge blir skadet.

Om serien
Gjennom seks episoder følger vi søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningen er en gåte, og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

Samtidig som de leter etter oldefaren, har de et annet stort problem. De risikerer å miste feriestedet sitt på Sørlandet, hvis de ikke kan løse inn en pant så fort som mulig. Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt?

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrid tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

I rollen som oldefar Ulrik finner vi Per Oscarsson. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Oldefars grav
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Serien vises også i Nett-tv