Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. januar 2003 kl 23.25 Orientkanalen

Ingen sex før ekteskapet

Hva synes egentlig jenter på Sri Lanka om vestlige menn? De kommer fra en kultur der det er utenkelig å bo sammen før man er gift, og det er svært uvanlig å ha sex før ekteskapet.

Hvor viktig er det for jenter fra Sri Lanka å være jomfru når de gifter seg? Og hvor vanlig er det at foreldrene bestemmer hvem de unge skal gifte seg med.

Harald og Nicolai inviterer med seg to sari-kledde unge jenter til en åpenhjertig prat på en strandrestaurant på Sri Lanka.

Vi skal også være med på en brudeauksjon i India, og høre hvordan salget av blekekremer virkelig tar av i Asia der skjønnhetsindustrien forteller unge jenter at idealet er å ha så hvit hud som mulig.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder, (23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen, (23 04 72 36).