Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. september 2010 kl 21.40 Klippen

Sannheten kommer frem


Når Inga og Helgi drar til sykehuset for å avhøre Dora som er blitt overfalt, viser det seg at hun i tillegg har tatt en overdose med reseptbelagte medisiner. Konfrontert med ulike bevis fra gravmaskinulykken, begynner Dora endelig å fortelle sannheten.

Det viser seg at Dora ble gravid med Snorre, den unge gravemaskinføreren som døde etter den mystiske ulykken ved klippen. Da forholdet tok slutt bestemte hun seg for å ta abort. Snorre prøvde desperat å overtale henne til å ikke gjøre det, og det er grunnen til han prøvde å snakke med henne samme natt som han ble utsatt for ulykken. Men hun nekter å avsløre hvem som overfalt henne og Snorres eventuelle drapsmann er fortsatt på frifot.

Om serien
I fire episoder følger vi politietterforsker Helgi Marvinsson (35) fra Reykjavik som blir sendt til et lite bygdesamfunn for å bistå i etterforskningen av en mystisk ulykke. En ung mann er blitt livstruende skadd da gravemaskinen han satt i, tippet over kanten av klippen.

Sammen med den lokale, nyutdannede politikvinnen Inga Aradottir (30) begynner Helgi å nøste opp i et mysterium som involverer bisarre hendelser og uforklarlige dødsfall - alle med en forbindelse til et kontroversielt vannkraftprosjekt.

Islandsk krimserie i fire deler
Produsert av: RUV Islandsk Fjernsyn (2009)
Originaltittel: Hamarinn
Regi: Reynir Lyngdal
Med Bjørn Hlynur Haraldsson, Dora Johannsdottir, Hilmar Johnsson, Runar Freyr Gislason m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900