Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. april 2011 kl 21.40 Lov og orden: London - Premiere!

Lov og orden i London


I kveld starter den britiske versjonen av den amerikanske suksesserien "Law & Order". Vi følger historiene til to separate, men like viktige grupper som løser kriminalsaker: Politiet som etterforsker kriminalitet i London, og advokatene som reiser tiltale mot gjerningsmennene i retten.

I politiet følger vi østkantmannen Ronnie Brooks, som har begynt å trøstespise i stedet for å drikke alkohol, og den sjarmerende og mer pågående Matt Devlin. Sjefen deres, Natalie Chandler, støtter dem fullt og helt i jobben de gjør.

Når forbryterne er tatt og bevisene er samlet, tar påtalemyndigheten over. Blant dem som kjemper desperat for rettferdighet, møter vi statsadvokatene James Steel og den hardt arbeidende Alesha Phillips. Sjefen for påtalemyndigheten, George Castle, holder dem i ørene og styrer kontoret med stødig hånd

Serieskaperen Dick Wolf har vunnet to Emmy Awards for "Law & Order", som var en av de største seersuksessene i USA.

Pengegriskhet og spedbarnsdød
I første episode blir liket av et spedbarn er funnet i en veske på det lokale sykehuset. Det kommer frem at barnet ble forgiftet av gassdunst fra et defekt varmeapparat i morens leilighet. Det viser seg at huseieren, Maureen Walters, vil renovere bygningen så hun kan få høyere leieinntekter, og hun har bestukket leieboeren, Mike Turner, til å plage beboerne for å få dem til å flytte.

Mike Turner blir tiltalt for å ha tuklet med varmeapparatet slik at barnet døde. Men har påtalemyndighetene den rette forbryteren foran seg?


Britisk krimserie fra 2009. Sesong 1. (1:13)
Originaltittel: Law and Order: UK
Kveldens episode: Care
Med Bradley Walsh (Ronnie Brooks), Jamie Bamber (Matt Devlin), Harriet Walter (Natalie Chandler), Ben Daniels (James Steel), Freema Agyeman (Alesha Phillips) og Bill Paterson (George Castle) m.fl.
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900