Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. januar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Det gamle Indokina

Eksotisk reise i det gamle Indokina

Ian Wright tar oss med til det gamle Indokina. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Ian Wright tar oss med til det gamle Indokina. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Pilot Guides-guidene utforsker Vietnam, Laos og Kambodsja.

Første stopp er Ho Chi Minh-byen, tidligere Saigon, der Megan McCormick viser hvordan man takler det hektiske gatelivet. Og Zay Harding, gir en innføring i bruken av nytelsesmidlet betel, en mildt berusende nøtt som eldre folk ofte tygger.

Krigens marker
Justine Shapiro vandrer i sporene etter det forrige århundrets krigsscener i Indokina. Ikke minst Vietnam, Laos og Kambodsja fikk blø i disse krigene. Bl.a. får vi innblikk i hvilken ufattelig tragedie folkemordet i Kambodsja var.

Tempelbyen Angkor
Religion spiller en stor rolle i Indokina, og Ian Wright besøker et av de mest imponerende tempelområder i verden – oldtidsbyen Angkor i Kambodsja. Det hellige området her, Angkor-vat, er bygd på 800-tallet.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • For mer informasjon