Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. mai 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Britisk moro og imponerende luksus

I dette programmet skal det handle om to biler og to doninger. Jeremy Clarkson og hans venner har det gøy i en britisk sportsbil, lar seg imponere av en tysk folkebil for eliten, tester en Range Rover i terrenget og ser om Cadillacs siste modell egentlig er noe å skryte av.

Trevor Wilkinson er en britisk bilentusiast. I 1949 bygget han likegodt sin første bil, og siden har bilmerket TRV lansert mange spreke modeller. Merket har etter hvert fått sin faste skare av tilhengere. Nå er en illsint variant kalt TVR 350C ute på markedet. Lever den opp til forventningene?

Tysk ingeniørkunst
Det gjør i aller høyest grad Volkswagen Phaeton. Med alle tenkelige og utenkelige finesser er dette så langt unna en "folkebil" man kan komme. Hva sies f.eks. om anti-fukt-på-vinduene-system, eller separate vindusspylere for å sikre optimal sikt? Selv i hastigheter på nærmere 300 km/t kan man ikke høre motoren. Jeremy Clarkson må innrømme det; han er mektig imponert.

Diger Cadillac
Cadillac sliter med fallende salgskurver og økende snittalder på kundemassen. "Noe må gjøres med imaget", tenkte fabrikken og lanserte Cadillac 16. Bortsett fra at bilen veier over to tonn og er nesten 6 meter lang, har den noe å by på? Svaret er også her et rungende og bastant "Ja!". Men mest for de med stort ego og enda større konto.

Fjong terrengbil
Range Rover er en stødig, sikker og god terrengbil. Men den kan bli enda bedre. I dette programmet ser vi hva som skjer når selskapet Overfinch har fått tilnærmet frie hender i å style og finpusse en Range Rover 580S.


Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)