Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. juni 1999 kl 23.15 Livet i Black Harbour

Livet i Black Harbour (t)


NRK1 søndag 6. juni kl 23.15
Livet i Black Harbour (14:26)

Enslig mor på Canadas østkyst

Den kanadiske serien Black Harbour, om det strabasiøse livet på Canadas østkyst, starter opp igjen på NRK1 i kveld. Miljøet og handlingen er hentet ut fra aktuell kanadisk virkelighet, der en rekke fiskeri- og sjøfartsbyer sliter med fangstkrise og økonomiske problemer.
Et hovedanliggende for skaperne av serien har vært å skildre kollisjonen mellom den tradisjonelle kystkulturen og den urbane, moderne livsstilen som serien hovedpersoner representerer. Katherine Hubbard og hennes mislykte regissørektemann Nick Haskell brøt opp fra sin hektiske tilværelse i Los Angeles. Sammen med sine to døtre flyttet de nordover til Katherines hjemsted, den idylliske småbyen Black Harbour på Canada østkyst.
Ekteskapet mellom Katherine og Nick har vært på sammenbruddets rand en stund. Da Nick fikk et fristende tilbud fra Hollywood, takket han ja og forlot familien i Canada. Tasha, parets tenåringsdatter, reagerte med raseri, mens hennes lillesøster Anonda overbeviste seg selv om at problemene var forbigående.

Ny giv for Katherine
I kveldens epiosde har Nick vært borte i åtte måneder. Katherine og døtrene har ikke hørt noe fra ham og regner ved med at han har trukket seg ut av familiebildet for godt. For Katherine er situasjonen blitt slik at hun må ta en avgjørende beslutning om sin egen fremtid.
Et forsøk på å åpne en restaurant blir ikke særlig vellykket. Frustrert over all motgangen drar hun sammen med Brenda til en fest for å ferie et skolejubileum. Der treffer hun Paul igjen.
Om \"Livet i Black Harbour\"
Denne kanadiske dramaserien med handling fra Nova Scotia på Canadas østkyst er blitt en stor suksess i hjemlandet. Det blir en vanskelig overgang for dem alle, og problemene sliter på samholdet i familien. Hjemkomsten innvirker også på livene til Katherines bror Len, hennes syke mor og gamlekjæresten Paul.
\"Livet i Black Harbour\" er laget av den prisbelønte tv- duoen Wayne Grisby og Barbara Samuels. Serien hadde premiere i Canada i desember 1996. Høsten 1997 ble oppfølgerserien på 13 episoder sendt i hjemlandet, og der er man snart i gang med en tredje sesong med \"Livet i Black Harbour\".

NRK1 søndag kl 23.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Tasha søker trøst hos en venn etterat faren forlot familien.

Kanadisk dramaserie
Produksjon: Fogbound Films
Originaltittel: Black Harbour
I rollene: Rebecca Jenkins, Geraint Wyn Davies, Alex Carter, Joseph Ziegler m.fl..
Av Wayne Grigsby og Barbara Samuels