Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. september 2003 kl 19.55 Midt i blinken

Familiemoro med Ingvild

Ingvild Helljesen debuterer som programleder for bildeleken
Ingvild Helljesen debuterer som programleder for bildeleken "Midt i blinken" i høst (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ingvild Helljesen debuterer som programleder i den nye spørrekonkurransen "Midt i blinken". Konkurransen passer for hele familien, og både store og små kan være med og svare på spørsmål. De aller minste kan gjette hvilket bilde som blir avdekket "bit for bit".

I hvert program er det to runder med to deltakere. Etter den første runden går den ene videre til finalerunden. Deltakerne skal avdekke ulike bilder, som er dekket av ruter med bokstaver på. Dersom en deltaker får en rute med bokstaven F, skal svaret på spørsmålet som blir stilt, begynne med F. For hvert riktig svar, blir mer og mer av bildet vist. Den som først gjetter motivet, vinner.

Vanlige deltakere
Det er ingen kjendiser med i "Midt i blinken", men "vanlige" folk er plukket ut som deltakere.

Alle er over 18 år fordi det er penger som premie. Prosjektleder Stian Malme understreker at konkurransen er svært demokratisk; den deltakeren som ikke vinner til slutt, får nemlig også med seg de pengene han eller hun har opptjent i løpet av programmet.

Konseptet kommer fra Nederland, der den populære spørrekonkurransen har gått jevnt og trutt i syv år. I første omgang spiller NRK inn 8 programmer.


Samproduksjon NRK/Rubicon, underholdningsprogram
Programleder: Ingvild Helljesen
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23047751, mob: 93046697