Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. desember 2003 kl 17.55 Folk og røvere i Kardemomme by

Kardemommeby på ny

Morten Faldaas, Henrik Mestad og Mads Ousdal har rollene som Kasper, Jesper og Jonathan (Foto: Nationaltheatret)
Morten Faldaas, Henrik Mestad og Mads Ousdal har rollene som Kasper, Jesper og Jonathan (Foto: Nationaltheatret)
Tante Sofie, politimester Bastian, vesle Kamomilla og naturligvis de tre røverne Kasper, Jesper og Jonathan sørger for familieunderholdning i høy klasse når Nationaltheatrets suksessforestilling fra 2002 vises på NRK1.

Det er kjente og kjære karakterer i Torbjørn Egners stykke, og de fleste kjenner historien godt. Men kveldens forestilling vil også by på noe annet enn det mange har sett tidligere.

- Det er noe nesten "Shakespearsk" over denne iscenesettelsen, mener NRKs Roald Øyen som er ansvarlig for å ha fått forestillingen overført til fjernsyn. - Det utvikler seg kjærlighetsforhold mellom røverne og andre i byen, og det oppstår spenninger og møter mellom karakterene som ikke har blitt utforsket før i dette stykket.

- Regissør Alexander Mørk-Eidem har grepet tak i stoffet til Egner på en utradisjonell måte. Folk og røvere er blitt oppført utallige ganger tidligere, men der det før var streng regi og en bestemt holdning til tekstens sceneanvisninger, har Mørk-Eidem nå løsnet taket, kan Øyen fortelle.

Sterk rolleliste
Og det er store navn på Nationaltheatrets rolleliste. Mads Ousdal spiller røveren Jesper, Henrik Mestad er Kasper og Morten Faldaas har rollen som godlynte Jonathan. I øvrige roller finner vi blant andre Gøril Mauseth, Marit A. Andreassen og Per Egil Akse.

Moro for alle
Roald Øyen levner ingen tvil om at dette er en forestilling for hele familien. Både små og store får nok å le av og more seg over når røverne entrer scenen og skaper liv og leven i et kjent men også noe annerledes Kardemommeby.

Teaterstykket vises i to deler. Del to kommer i morgen, 2. juledag.

Opptak fra Nationaltheatret 1. juni 2002
I rollene: Mads Ousdal, Henrik Mestad og Morten Faldaas, Per Egil Akse, Liv Bernhoft Osa, Lars Wikdahl, Marit A. Andreassen, Anders Dahlberg, Even Lynne og Gørild Mauseth.
Regi: Alexander Mørk-Eidem.
Prosjektleder i NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97