Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. april 2004 kl 22.30 Kontoret

Store problemer for David

David Brent (Ricky Gervais) er ikke særlig høy i hatten når han får sluttpakken… (Foto: BBC)
David Brent (Ricky Gervais) er ikke særlig høy i hatten når han får sluttpakken… (Foto: BBC)
Det at David er blitt erklært overtallig, har ikke utløst så kraftige reaksjoner på kontoret som han hadde håpet på. Men det lysner litt da bedriftsavisen gjerne vil lage en reportasje om ham.

Davids dag går imidlertid fra dårlig til verre. Ray og Jude fra firmaet Cooper og Webb ankommer og informerer David, foran Helena, bedriftsavisens journalist, om at de ikke lenger trenger hans arbeidskraft.

I ren frustrasjon kaster David alle på dør, men da Neil og Jennifer dukker opp for å fastsette sluttpakken, mister han all stolthet og trygler om å få beholde jobben. Spørsmålet er om de vil høre på ham…

Følelser
Et hittil ukjent karaktertrekk ved Gareth kommer til syne da en kvinne ringer ham og ber Gareth om å komme hjem til henne og ta med "lekene" sine. Tim og Dawn har stor moro av det.

Kysset på "Humorens dag" har fått fart på Tim, og han avslutter forholdet med Rachel før han tilkjennegir Dawn sine ekte følelser. Men gjengjelder hun Tims følelser?

Om serien
BBC-serien "Kontoret" ble i år den overraskende vinneren av den prestisjetunge Golden Globe-prisen for beste tv-komedie. Og hovedrolleinnehaver og medskaper Ricky Gervais skapte historie i britisk fjernsynsunderholdning da han ble hedret som beste komedieskuespiller.

I serien står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum – et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder, intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags, ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte i papirfirmaet Wernham Hoggs regionskontor i Slough.

I sesong 2 er kontoret i Slough slått sammen med avdelingen i Swindon, og dermed er det kommet noen nye personer inn i den staben.

Karakterene
David Brent (Ricky Gervais) liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, at han er et politisk korrekt syn og at han har en velutviklet form for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Dawn Tinsley (Lucy Davis) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i et varehus og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og han mener selv at han er omgitt av middelmådighet. Den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham, er å plage Gareth. Tim har et godt øye til Dawn, og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket.

Neil Godwin (Patrick Baladi) er Davids sjef. Han hadde tidligere samme jobb som David i Swindon, men etter sammenslåingen har han steget i gradene. Neil er profesjonell, hyggelig, morsom og populær. Han er dessuten en djevel til å danse. David forakter ham dypt og inderlig.

Rachel (Stacey Roca) tilhører "Swindon-gjengen", og har jobbet for firmaet i to år. Hun blir oppvartet både av Gareth og Tim, men foretrekker Tim som virker noenlunde normal og hyggelig.

Oliver (Howard Saddler) kommer også fra Swindon. Han er en utadvendt og hyggelig kar, som ikke lar Davids tøffe humor gå inn på seg. Den eneste som får ham ut av fatning er Sheila som han deler pult med. Hun betror ham at hun føler seg erotisk tiltrukket av fargede menn.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office", sesong 2
I rollene: Ricky Gervais, Mackenzie Crook, Martin Freeman, Lucy Davis, Patrick Baladi, Howard Saddler
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83