Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2004 kl 18.30 Johnny og Johanna

Må Eddie slutte?

Line (Ines Prange) og Eddie (Stig Henrik Hoff) må forholde seg til Eddies fortid. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Line (Ines Prange) og Eddie (Stig Henrik Hoff) må forholde seg til Eddies fortid. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Etter Johannas særoppgave om fengselsliv har Johnny visst at Eddie har sittet inne, men nå ser det ut til at det ikke er fullt så hemmelig lenger. Noen har nemlig begynt å henge opp plakater på skolen om at Eddie er bankraner. Tenk om Eddie mister jobben!

De fleste tror at plakatene bare er oppspinn, men det kan likevel bli vanskelig å holde på hemmeligheten. Og hvem er det egentlig som henger opp plakatene?

Johnny er bekymret for hva som skjer når rektor får vite sannheten, og det blir ikke bedre når bestevennen Konrad fleiper om plakatene. Han vet nemlig ikke at Eddie faktisk har sittet i fengsel, og at lærerjobben hans kan være i fare.

Om serien
"Johnny og Johanna" er en ny dramaserie for unge i tolv deler, produsert av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Serien tar oss med inn i den nye familien til Johnny og Johanna.

Johanna blir glad og tror hun får en storebror da Johnny og faren hans Eddie flytter inn hos henne og moren Line. Men Johnny er ikke like begeistret, og det blir ikke bedre da han havner i den beryktede B-klassen på den nye barneskolen.

Nikolai Djupesland som spiller Johnny, er et nytt fjes på skjermen, mens Maiken Kolle Riskild (Johanna) allerede har lang erfaring som barnespøkelset i Barne-tv-serien "Uhu!". I rollen som Johannas mor Line finner vi Ines Prange, mens Stig Henrik Hoff spiller Eddie, Johnnys far. Prosjektleder Birgitte Iuel har tidligere blant annet jobbet med NRKs populære julekalender "Jul på Månetoppen".

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom
Prosjektleder: Birgitte Iuel
I rollene: Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Maiken Kolle Riskild, Nikolai Djupesland, Svein Roger Karlsen, Ole-Jørgen Nilsen, Gisken Armand, Annette Roth, Anette Waaler, Mikkel D. Nygaard
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252