Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juni 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Overbetjenten får det hett

Danseglade Craddock i Aidensfield-politiet går hen og forelsker seg. (Foto: Yorkshire TV)
Danseglade Craddock i Aidensfield-politiet går hen og forelsker seg. (Foto: Yorkshire TV)
Amors piler rammer overbetjent Craddock da den nye danselærerinnen Susan åpenbarer seg på en tilstelning i Aidensfields samfunnshus.

Overbetjent Craddock nærer varme følelser for Susan Finlay, og drister seg til å be henne på politiets dansetilstelning i samfunnshuset.

Dumt nok lar han også Susans sønn Richard slippe unna da Mike bringer ham inn til politikammeret for et avhør. Mike har nettopp tatt Richard for råkjøring og for å ha unnlatt å stoppe for politiet.

Danse, danse dokka
Mens Susan og Craddock morer seg på politiets ball, skjer en trafikkulykke i Aidensfield. En ung gutt blir overkjørt uten at bilføreren stopper.

Senere gjør Craddocks kollega Mike en interessant oppdagelse. I Bernies garasje finner han, på tips fra snushanen Blaketon, en krasjet Ford Anglia som passer nøyaktig til beskrivelsen av danselærerinnen Susan Finlays bil.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57