Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. april 2009 kl 21.40 Menneskejegeren

En massemorder er løs

Skudd høres over de nakne markene på Island, men denne gangen er det jegeren som er det jagede byttet. (Foto: Reykjavík Films)
Skudd høres over de nakne markene på Island, men denne gangen er det jegeren som er det jagede byttet. (Foto: Reykjavík Films)
Skudd høres over de nakne markene på Island, men denne gangen er det jegeren som er det jagede byttet. Hittil er to jegere blitt drept, og politiet i Reykjavik frykter at det er en massemorder på ferde.

Det siste offeret viser seg å være medlem av en religiøs sekt. Men etterforskerne Hinrik og Gunnar får ingen informasjon fra de pårørende, som har fått munnkurv av sektlederen.

Begynner å snakke
Så tar plutselig en ung mann, Johann, kontakt med politiet. Han forteller at han opplevde å bli skutt på i de samme jaktområdene for et år siden. Men han vet ikke hvem det var som skjøt.

Kona til det første offeret, den tidligere bankdirektøren, innrømmer at han planla å gå fra henne. Han hadde nemlig funnet ut om forholdet mellom henne og hans kollega Thomas, som nå er blitt nyforfremmet bankdirektør. Thomas bekrefter forholdet og forteller at den forsmådde ektemannen prøvde å tvinge han til å slutte i banken.

I tillegg viser det seg at Thomas eier en hagle lik den de drepte jegerne ble skutt med og han mangler alibi. Har politiet funnet morderen?

Om serien
Hinrik og Gunnar er etterforskere ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik. Den ene jobber strengt etter boka, mens den andre er villig til å bryte enhver regel som hindrer han i etterforskningen. Sammen kjemper de mot tiden for å ta menneskejegeren før han dreper igjen. For hvert drap får de nemlig en gåte som de må løse - ellers så vil morderen slå til igjen.

Menneskejegeren var den mest populære krimmen på islandsk tv i 2008. Serien er basert på en novelle av den internasjonale krimforfatteren Viktor Arnar Ingolfsson.

Islandsk krim i fire deler (2008)
Originaltittel: I hunt men
Produsert av: Reykjavík Films
Regissør: Björn B. Björnsson
I rollene: Gísli Örn Garðarsson (Hinrik), Ólafur Darri Ólafsson (Gunnar) m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900