Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 12. mars 2001 kl 20.55 Niern: Elsk meg eller stikk

Niern: Elsk meg eller stikk (t)

NRK2 mandag 12. mars kl 20.55
Niern: Elsk meg eller stikk

Utroskap og hevn

Grace King Bichon blir rasende når hun oppdager at mannen er utro, og hun bestemmer seg for å gi ham en skikkelig lærepenge. Men hevnen får uante følger både for henne selv og hennes omgivelser. Svenske Lasse Hallström har regissert denne amerikanske familiekomedien om kjærlighet og utroskap med Bergman-fotografen Sven Nykvist bak kamera.

Grace (Julia Roberts) har alltid sett på seg selv som en lykkens datter. Hun vokste opp i en rik sørstatsfamilie med en viljesterk far som drev hesteoppdrett, en forståelsesfull mor og en smårampete søster. Grace har vært en ansvarsfull og tillitsfull datter, og har viet mye av sin tid til veldedig arbeid i lokale kvinneforeninger. Hun giftet seg med sin kjære Eddie Bichon (Dennis Quaid) og fikk en skjønn datter sammen med ham.

Familieidyllen rakner
Men en dag slår fasaden sprekker. Tilfeldigvis blir Grace vitne til at Eddie kysser en særdeles velformet ung blondine. Grace tvinges til å se på sin tilværelse med nye øyne, og hun sverger hevn over den troløse ektemannen. Dermed setter hun i gang en prosess som får langt større ringvirkninger enn hun kunne ha forestilt seg på forhånd.

Grace fornærmer sin ektemann offentlig og flytter deretter sammen med lillesøsteren Emma Rae (Kyra Sedgwick). Men en ulykke kommer sjelden alene. Det får også Grace erfare når både moren Georgia (Gena Rowlands) og faren Wyly King (Robert Duvall) tar Eddies parti. De frykter småbysladderen som følge av datterens ekteskapsskandale. Så viser det seg at foreldrenes tilsynelatende harmoniske ekteskap også skjuler et dobbeltspill...

NRK2 mandag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Something to Talk about
Regi: Lasse Hallström
I rollene: Julia Roberts, Dennis Quaid, Robert Duvall, Gena Rowlands
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)