Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2004 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2004

Musikalsk trøkk i Oslo Spektrum

Her er årets musikalske Grand Prix-gjeng samlet på ett brett.
Her er årets musikalske Grand Prix-gjeng samlet på ett brett.
I årets Melodi Grand Prix møter vi unge artister med stort musikalsk trøkk og tilstedeværelse på scenen. Ivar Dyrhaug er programleder i Oslo Spektrum.

Det er 21 år siden sist Dyrhaug var programleder for samme program. – Det er mer moro nå, sier han. - Artistene er både modigere og tryggere enn før, og musikken er mye mer tidsriktig.

Det er én stor forandring i år, og det er at EBU-reglene nå åpner for å spille melodiene før de presenteres i den nasjonale finalen. CD-en med samtlige melodier fra årets Melodi Grand Prix er tilgjengelig fra mandag 23. februar.

Avstemmingen
Publikum kan stemme på melodiene via SMS (ikke telefon) allerede fra mandag 1. mars og fram til sendestart lørdag 6. mars.

Under sending mens artistene synger melodiene, er det ikke lov å stemme. Deretter starter stemmingen opp igjen, og nå kan man benytte både SMS og telefon, inntil programleder Ivar Dyrhaug sier stopp.

Stemming på SMS:
Send A til 26600, send B til 26600, send C til 26600 osv. Prisen er 5 kroner pr. stemme.

Telefonstemmen koster kroner 4,50 pr anrop (stemme). For telefonnumre, se under.

Artister og melodier


A: I don’t understand her
Artist: Aslak J. Johnsen
Tekst/melodi: Benjamin Sletten/Aslak Johnsen/Anders Bjørknes

Tlf: 829 49 001

Aslak Johnsen er født i Bergen, men bor nå i Oslo. Han har vært medlem av diverse kjellerband i Stavanger og har jobbet som frilansmusiker i Trondheim i 12 år som bassist og vokalist. Han har turnert for Rikskonsertene, og spilt godt over 1000 konserter for barn. Han er for tiden frilansmusiker i Oslo.


B: The way I feel
Artist: Maria Moe
Melodi: Kyrre Fritzner/Maria Moe
Tekst: Maria Moe

Tlf: 829 49 002

Maria Moe er fra Kråkerøy, Fredrikstad, og har samarbeidet med Kyrre Fritzner. Hun korer på hans produksjoner, blant annet "Karusellmusikk" av Jo Nesbø.


C: Crazy Things
Artist: Wig Wam
Melodi/tekst: Wig Wam

Tlf: 829 49 003

Gruppa Wig Wam består av Glam, Flash, Sporty og Teeny, og gruppas opp- og nedturer siden 1970 kan bivånes på: www.wigwam.no. Wig Wam gir ut CD på selveste kvinnedagen, 8. mars. Interessene sier seg nesten selv: kvinner, champagne og rock’n roll.


D: Mr. Brown
Artist: Ja-Da (Ivan Jonas og Maxim Popov)
Melodi/tekst: Ivan Jonas og Maxim Popov

Tlf: 829 49 004

Ivan Jonas er fra Alta. Han er frilansmusiker, og er ute med ny singel i Russland. Han gleder seg til å turnere med sin nye CD "Life of Joy". Maxim Popov er fra Murmansk. Han er også musiker, og ble ved en tilfeldighet kjent med Ivan.


E: 1000 and one nights
Artist: Rebecca
Melodi/tekst: David Clewett/Ivar Lisinski/Yak Bondi

Tlf: 829 49 005

Rebecca Ludvigsen kom på fjerde plass i Idol på TV2 i fjor. Hun tar sangtimer på skolen, og hun har sunget og danset i forestillingen "Let’s Dance".


F: Crying
Artist: Christian Hovda
Melodi/tekst: Christian Hovda/Per Christian Ottestad

Tlf: 829 49 006

Christian Hovda bor i Stavanger og jobber som servitør og musiker. Han har vært med i flere kor og band, og planen framover er naturligvis å drive med musikk.


G: What do you think I am
Artist: Dilsa
Melodi/tekst: Kim Bergseth/Dilsa

Tlf: 829 49 007

Dilsa Calmili er etnisk tyrker, men er født og oppvokst i Oslo. Hun har samarbeidet musikalsk med Kim Bergseth. Interessene er musikk, musikk, musikk.


H: See the World
Artist: Svein Lindland
Melodi/tekst: Dag Lauvland

Tlf: 829 49 008

Svein Lindland bor i Mandal, og har sunget siden han ble født. Han har vært vokalist i forskjellige band siden han var 16 år. Svein driver også med teater og revy. Drømmen er å kunne gi ut en plate med egen musikk.


I: Sunshine
Artist: Malin Schavenius
Melodi/tekst: Michael Lundh/Quint Starkie/Anna Sahlin

Tlf: 829 49 009

Malin debuterte som 12-åring med hovedrollen i musikalen "Annie", og fortsatte som 16-åring I "Trollmannen fra Oz". Har vært på turné med Bettan og Jan Werner og deltatt i "Beat for beat". Hun håper å kunne leve av å være artist.


J: High
Artist: Knut Anders Sørum
Melodi: Thomas Thörnholm/Lars Andersson
Tekst: Dan Attlerud

Tlf: 829 49 010

Knut Anders Sørum er ekte totning, og har i 10 år reist rundt med et band som heter "Expect". Han har i flere år jobbet sammen med artister som Jorun Erdal og Ingvild Pedersen, og har deltatt i "nesten alt som fins" av lokale happeninger på Gjøvik og Toten.


K: I knock on Wood
Artist: Lisa Marie Strandengen
Melodi: Glenn Gulli/Åsmund Ruud
Tekst: Åsmund Ruud

Tlf: 829 49 011

Lisa Marie Strandengen bor i Oslo. Hun har sunget i Oslo Gospel Choir, koret fast for D’Sound og koret på diverse andre konserter, tv-programmer og plater. Lisa Marie jobber som sangpedagog/instruktør, en jobb hun trives veldig godt med.


L: This is where you got it from
Artist: Arlene Wilkes
Melodi/tekst: Torbjørn Wassenius/Claes Andreasson

Tlf: 829 49 012

Arlene Wilkes er født i Trinidad, men har bodd i Norge i mange år. Hun er sanger og danser, og har Barbra Streisand, Aretha Franklin og Bob Marley som sine musikalske forbilder.


Egenprodusert underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 98 41/ 92 01 55 79


LENKER
  • Ler mer