Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. april 2008 kl 22.30 Store studio

Eventyr i Las Vegas

Anne Lindmo er klar med et nytt Store Studio. (Foto: Øystein Klock, 2008)
Anne Lindmo er klar med et nytt Store Studio. (Foto: Øystein Klock, 2008)
Filmen "21" ligger på toppen av kinolistene i USA for tiden. Den er basert på en sann og eventyrlig historie om en den unge mattenerden Jeff Ma som studerte ved prestisje-universitetet MIT. I kveld kommer han i Store studio.

Jeff og kompisene hans ble ivrige på kortspillet Blackjack og klarte å utvikle en metode som gjorde dem i stand til å forutse spillets utfall. Deretter dro de til Las Vegas, satte seg rundt spillebordet og hentet etter hvert hjem svære gevinster. Først etter flere år ble spillet avslørt og guttene er bortvist på livstid fra alle verdens store casinoer.

I 2003 fortalte Ma sin historie til journalisten Ben Mezrich – resultatet ble boka "Bringing Down The House" som ble en enorm suksess i USA. Nå kommer altså filmversjonen.

Store Studio har møtt Jeff Ma i Las Vegas og fått hans versjon av historien.

Jakten på lykken
"The Secret" er klodens mest populære selvhjelpsbok akkurat nå. Den er solgt i over 12 millioner eksemplarer på verdensbasis, og i Norge finner du den på nattbordet til 41 000 nordmenn som ønsker å finne veien til total livslykke.

Det er nemlig hva boka lover – og oppskriften skal være en hemmelig men såre enkel livsinnsikt som i korte trekk går ut på at du kan oppnå hva som helst bare du har rett innstilling og fokuserer tankene dine på den riktige måten.

Popstjerna Mira Craig er en av de mange som har funnet stor inspirasjon i "The Secret". I kveld forteller hun hvordan boka har hjulpet henne å realisere sine mål som artist.

Sammen med Mira kommer Thomas Hylland Eriksen som nylig ga ut boka "Storeulvsyndromet: jakten på lykken i overflodssamfunnet."

Undercover som ryddepike
Den unge journalisten Lotta Elstad har gått undercover i norsk arbeidsliv. Etter lenge å ha irritert seg over "drittjobb"-stempelet som har heftet ved enkelte ufaglærte yrker, tok hun seg jobb som værelsesbetjent på et hotell. Målet var å finne ut om jobben var så elendig som ryktet tilsa, og i så fall, hva som kunne gjøres for å bedre forholdene. Prosjektet har resultert i boka "Drittjobber". I kveld kommer hun i Store Studio for å fortelle om sine erfaringer.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson Store studio: Kjartan Aarsand, 23 04 41 58
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no