Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. november 2004 kl 22.10 Dok1: Seriemorderen

USAs største seriemorder

Seriemorderen Gary Leon Ridgeway i rettssalen i Kings Count utenfor Seattle, California i november 2003.
Seriemorderen Gary Leon Ridgeway i rettssalen i Kings Count utenfor Seattle, California i november 2003.
"Jeg har tatt livet av så mange kvinner at jeg ikke klarer å huske alle sammen." I en fransk dokumentar følger vi politietterforskningen og rettssaken mot Gary Ridgeway, USAs største seriemorder, dømt til 48 livstidsdommer.

Innrømmelsen fra Gary Ridgeway kom i rettssalen i Kings Count utenfor Seattle, California i november i fjor. Saken mot ham omfattet mord på 48 kvinner i Seattle-området. Drapene strekker seg så langt tilbake som til 80-tallet og ble begått på kvinner Ridgeway antok var prostituerte.

Green River-morderen
Dokumentaren forteller den grufulle historien om Gary Ridgeway, også kjent som Green River-morderen etter området der mange av hans ofre ble funnet nedgravd.

Avhørene av Gary Ridgeway varte i over 500 timer. Dokumentaren følger også politiets arbeid med vitnemålene til foreldre av ofrene, slektninger, naboer osv.

Hevet over mistanke
Dokumentaren er et forsøk på å blottlegge Gary Ridgeways beveggrunner – han var familiefaren som høyt hevet over enhver mistanke kunne myrde nesten et halvt hundre kvinner i løpet av 20 års tid.

Slik kunne Ridgeway terrorisere hele Seattle-området gjennom årtier uten å bli tatt. Han visste at ofrene var lette å plukke opp, uten at noen gadd å legge nevneverdig merke til det. Og at de ikke kom til å bli meldt savnet med det første – muligens aldri.

"Jeg plukket opp prostituerte fordi jeg kunne drepe så mange av dem jeg ville, uten å bli tatt," sa Gary Ridgeway i straffesaken mot ham.

Fransk dokumentar (2004)
Originaltittel: Le Tueur de La Rivière Vert/The Green River Killer
Produsert av: Comiti Productions
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64,
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57