Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. april 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Morse kjemper mot djeveldyrkelse

En rømt voldtektsforbryter og djeveldyrker setter inspektør Morse på store prøvelser. (Foto: Carlton International)
En rømt voldtektsforbryter og djeveldyrker setter inspektør Morse på store prøvelser. (Foto: Carlton International)
En voldelig voldtekstforbryter rømmer fra et toppsikret fengsel. Rømlingen anser seg for å være djevelens høyre hånd, og det blir en skremmende og vanskelig opplevelse for Morse når alt tyder på at Oxford kan bli åstedet for hans neste forbrytelse.

John Peter Barrie er ingen "vanlig" forbryter. Han lider av personlighetsforstyrrelser, og han tror han er djevelens høyre hånd. Barrie har fått spesialbehandling for sine alvorlige psykiske problemer, men det ser ikke ut til at det har hjulpet. Morse mistenker snarere Barries fengselsterapeut for å ha uprofesjonelle relasjoner til den farlige fangen.

Okkult i Oxford
Da Morse reiser til fengselet for å intervjue psykologen som behandlet Barrie, skjønner han hat den okkulte djeveldyrkelsen har større forgreninger enn tidligere antatt. Etter hvert blir det klart at Barrie spiller et spill med Morse, og at innsatsen er andre menneskers liv. Morse får en gruoppvekkende sak å løse.

Om serien
Programmene med inspektør Morse har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne. Morse' (man får aldri vite fornavnet hans) små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide.

Historiene er basert på Colin Dexters romaner.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt kriminalserie fra Carlton International.
Produksjonsår: 1990
Originaltittel: Inspector Morse: The Day of the Devil
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
John Thaw (inspektør Morse), Kevin Whately (sersjant Lewis), Keith Allen (John Peter Barrie), Harrriet Walther (Dr. Esther Martin), Patrick O'Connel (Jack Vaizey), James Grout (overinspektør Strange), Richard Griffiths (Humphrey Appleton), Katrina Levon (Nora Curtis), Gavin Richards (Steven Trevors), Gilly Coman (Holly Trevors), Lloyd McGuire (Clough).